Videókészítés házilag 2018-ban

Sziasztok, Hétfő alkalmából hoztam hét olyan tippet, amiket ha tudatosan alkalmaztok a következő videókészítésnél, akkor garantálom, hogy sokkal jobb videókat fogtok készíteni, mint korábban. Kezdjünk is bele! (Ha inkább néznéd és nem olvasnád, katt az alábbi vidire:)

Az Első:

Telefon. Enélkül nehéz lesz.

A Második:

Állvány, amire a telefont magát rakod. Én Feisol karbonszálas állványt használok. Ha ennyit nem készültél kiadni állványra, akkor bőven megteszi akár egy olcsóbb kategória is, mint például a Hama. 8-10 000 Ft-ért már lehet elfogadható állványokat vásárolni.

A Harmadik:

Megvilágítás. Hiszen most látszik (a videóban), hogy van egy szép kék fény és melegfény mögöttem, de nézzük csak meg milyen érzés, ha ezek nincsenek. Emellet figyelned kell arra is, hogy szemből is kapj megfelelő megvilágítást a videófelvétel közben. Én erre a célra kifejezetten ajánlom a Yongnuo lámpákat. Nekem egy LED soros van, ami egyaránt képes hideg és meleg fényt kibocsátani.

A Negyedik:

Háttér. Mindenképp keress egy olyan hátteret, ami letisztult. Ne legyen felesleges tárgy a háttérben, ami el tudná vonni a néző figyelmét.

Az Ötödik:

Rend. Ha már a letisztultságról van szó, fontos a rend. Sokkal kisebb a valószínűsége annak hogy megnézik/végignézik a videód, ha rendetlenség van a háttérben. #rendalelkemindennek

A Hatodik:

A kamera pozicionálása. Ha három egyenlő vízszintes részre osztjuk a képet, akkor törekedj rá, hogy a szemed a középső és a felső harmad között legyen videófelvétel közben. Ez megadja a hatást, hogy egyben van a kép és így sokkal nézhetőbb lesz a videó, amit készítesz.

A Hetedik:

Hang. Ugyan elmondható, hogy a mai telefonokba épített mikrofonok sokat fejlődtek és egész jó hangminőségben képesek hangot rögzíteni. Azonban van egy jótanácsom azoknak, akik ezt még inkább szeretnék fokozni. Ez egy garantáltan tuti befektetés, ami nem más, mint a puskamikrofon! Én videós munkáim során rendszeresen használok puskamikrofont. Én a Rode márkát preferálom. Ár-érték arányban az egyik legjobb ma a piacon és külön telefonra is gyártanak mikrofonokat, nemcsak kamerákhoz. Azonban nem minden típus beszerezhető Magyarországon. (Én Amazonról rendeltem.)

Fontos mégegy dolog: ne ezeken spórolj! Válassz egy olyan márkát, ami megbízható és hozza a színvonalas minőséget. Ezek az eszközök évekig-évtizedekig fognak Téged szolgálni, tehát tekints rájuk befektetésként.

Ebből a 7 tippből ha már csak egyet is használni fogsz a következő videókészítésnél, akkor a videóid: érdekesebbek lesznek és magasabb minőségben fognak elkészülni.

És mégegy dolog. Tekints mostantól a videókészítésre úgy, mint befektetésre. Óriási hatása van már egy olyan videónak is, amiben megosztasz egy, vagy több információt a célközönségednek, nézőidnek. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a videókat mind feltöltheted a YouTubera, Facebookra, Instagramra és a weboldaladra is.

Kérdésed van? Írd meg kommentbe! Ha tetszett ez a cikk, nyomj egy lájkot és oszd meg!